Home > Recepten

Zomerborsjtsj

500 gr rauw rode bieten

1 flinke wortel

1 1/2 l water

2 gepelde en gehakte tomaten

90 gr gehakte lenteuitjes

1 tak gehakte bleekselderij

4 grote geschrapte nieuwe aardappelen, in dobbelsteentjes

150-175 gr courgette in dunne plakjes

bouquet garni

zout, peper

4 kruidnagelen

bietenbouillon

zure room



Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden.
  • Omschrijving recept: Soepen; Russisch
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Snijd de stengels en de bladeren van de bieten.

Gooi verwelkte of bruine exemplaren weg en snijd de rest in stukjes.

Blancheer ze twee minuten in kokend zout water, giet ze af en zet ze apart.

Was de biet, en rasp hem in luciferdikke reepjes in een grote pan.

Rasp de wortel en voeg hem met het water aan de biet toe.

Sluit de pan af, breng de inhoud aan de kook en laat hem tien minuten sudderen.

Voeg dan de kleingesneden stengels en bladeren, de andere groenten en de kruiderijen toe.

Sluit de pan weer en laat de inhoud sudderen tot de groenten gaar zijn.

Verbeter de kleur met wat bietenbouillon en haal de soep van het vuur voor ze weer kookt.

Er kunnen een paar eetlepels zure room door geroerd worden, of de zure room kan apart geserveerd worden.