Home > Recepten

Vleespastei

50 gr boter

3 schoongemaakte en kleingesneden uien

750 gr varkensgehakt

2 eieren

zout, peper

250 gr diepvries bladerdeeg
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Joegoslavisch
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca 3 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen lichtbruin, rul en droog.

Laat het gehaktmengsel afkoelen, vermeng het met de eieren en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.

Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 3 ronde lappen met een diameter van ca 25 cm.

Beboter een springvorm met een diameter van ca 25 cm en leg hier een van de bladerdeeglappen in.

Doe de helft van het gehaktmengsel in de vorm en dek deze af met een tweede bladerdeeglap.

Doe de rest van het gehaktmengsel in de vorm en dek alles af met de overgebleven bladerdeeglap.

Bestrijk de pastei met wat gesmolten boter of met wat losgeklopt ei.

Bak de vleespastei ca 45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven tot hij mooi bruin is.

Snijd de vleespastei in punten en serveer deze warm.