Goulash, Hongaars 5 |
|
600 gr rundvlees 60 gr boter of reuzel 4 uien 1 groene en 1 rode paprika 1 l bouillon 1 el paprikapoeder 1 el bloem peper en zout snufje tijm 2 teentjes knoflook blikje tomatenpuree ¾ kg aardappelen paar druppels worcestershiresaus |
|
BereidingSnijd het rundvlees in dobbelsteentjes en bak het in de boter of reuzel bruin.Doe het vlees daarna over in een grote braadpan en bak in de achtergebleven boter even de in ringen gesneden uien en paprika’s. Voeg dan de ui en paprika aan het vlees toe en zet de braadpan op een laag pitje. Roer de paprikapoeder, bloem, peper en zout, tijm en uitgeperste knoflook goed door het vlees. Doe daarna geleidelijk de koude bouillon en de tomatenpuree erbij. Roer de goulash regelmatig en laat de pan tenminste twee uur pruttelen op een laag vuurtje. Voeg dan de geschilde en in vieren gedeelde aardappelen erbij. Laat deze ook gaar worden en breng dan de goulash op smaak met een paar druppels worcestershiresaus. |
Home > Recepten