Home > Recepten

Asperge-risotto

500 gr groene asperges

1 liter groentebouillon (kant-en-klaar)

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

250 gr rijst (ronde korrels)

2 dl droge witte wijn (of groentebouillon)

100 gr Parmezaan (n stuk)

3 eetlepels boter

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil het onderste derde deel van de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de kopjes eraf, houd die apart, snijd de rest van de asperges in hapklare stukken en kook die 10 minuten in de hete bouillon.

Giet de asperges af en vang het kookvocht op.

Meet 7 dl van het vocht af voor de risotto.

Schil de ui en de knoflook, snipper beide fijn en fruit de snippers in de hete olie.

Voeg de ongekookte rijst en de wijn toe en laat pruttelen tot de wijn is verdampt.

Voeg nu het aspergevocht geleidelijk toe en laat de rijst op een laag vuurtje in ongeveer 25 minuten gaar worden.

Rasp de kaas.

Roerbak de aspergekopjes 4 minuten in 1 eetlepel boter.

Kruid de risotto met peper en zout.

Roer er de rest van de vetstof, twee derden van de kaas en de aspergestukken door.

Schep er nu de aspergekopjes voorzichtig door en bestrooi vlak voor het opdienen met de rest van de kaas.