Risotto met ham en champignons |
|
1 ui 50 gr boter 300 gr kortkokende dessertrijst 1 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel koenjit 2 vleesbouillontabletten 1 dl droge witte wijn 250 gr champignons zout, peper 2 eetlepels olijfolie 200 gr ham in plakjes 100 gr diepvriesdoperwten 100 gr Parmezaanse kaas 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingPel en snipper de ui.Verhit 25 gr boter en fruit de ui even aan. Schep de rijst erdoor. Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water en de wijn toe. Kook de risotto in 12 minuten zachtjes gaar. Snijd intussen de champignons in schijfjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin. Voeg de ham en doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door. Roer er de rest van de boter en 50 gr Parmezaanse kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Schep de champignons en de peterselie erdoor. Geef de rest van de Parmezaanse kaas er apart bij. |
Home > Recepten