Home > Recepten

Gemberrisotto met kip

400 gr kipfilet

1 ui

3 gembernootjes

4 eetlepels olie

300 gr rijst

peper, zout

1 theelepel gemberpoeder

7 dl bouillon van tabletten

1 eetlepel gembersiroop

1 klein blikje of potje doperwten (300 gr)
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.

Snipper de ui en snijd de gember klein.

Verhit de olie in de braadpan, strooi de droge rijst erin en bak de rijst onder voortdurend omscheppen 5 minuten.

Voeg dan de kipfilet, peper, zout, het gemberpoeder en de ui toe en bak ze even mee.

Giet de bouillon samen met de gesnipperde gember en de gembersiroop erbij en kook de rijst dan 20 minuten in de bouillon.

Doe er de laatste 5 minuten de uitgelekte doperwten bij.