Home > Recepten

Kalfsvlees met rijst en banaan, Indisch

500 gr kalfspoelet

3 eetlepels olie

1 ui

300 gr rijst

1 eetlepel kerrie

zout

1/2 liter bouillon

50 gr rozijnen

3 bananen
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad het vlees even in de olie aan, voeg de gesnipperde ui toe en laat die meefruiten.

Strooi de kerrie erbij en laat het geheel goed warm worden.

Was de rijst en laat ze goed uitlekken.

Doe de rijst en de bouillon bij het vlees, leg het deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur een half uur zacht stoven.

Voeg na 20 minuten de gewassen rozijnen en zo nodig wat zout toe.

Schep, als de rijst gaar is, de in plakjes gesneden bananen door het gerecht.

Laat het goed warm worden en serveer direkt.