Home > Recepten

Kip-rijstpannetje

250 gr zilvervliesrijst

1 middelgrote ui

1 kleine rode, groene en gele paprika

1 vleestomaat

4 kipfilets (500 gr)

1 teentje knoflook

2 eetlepels olie

zout, zwarte peper

1/2 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels boter

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Rijstgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een pan water met wat zout aan de kook en kook de rijst hierin in 20 minuten beetgaar (zie de aanwijzing op de verpakking).

Giet de rijst in een zeef en laat hem goed uitlekken.

Maak de ui schoon en snipper hem fijn.

Halveer de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze in reepjes.

Ontvel de tomaat, verwijder de steelaanzet en snijd hem in blokjes.

Snijd de kipfilets in grove stukken.

Pel de knoflook.

Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de stukjes kip toe en bak ze 5 minuten.

Pers de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Neem het uit de pan en houd het warm.

Smelt de boter in de pan, voeg de ui en de paprikareepjes toe en bak ze 5 minuten op laag vuur.

Voeg de rijst en de tomaatblokjes toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Leg de stukjes kipfilets erop, leg het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur in 10 minuten gaar worden.

Was de peterselie, knip de blaadjes van de steeltjes, hak ze fijn en strooi ze voor het serveren over het gerecht.