Home > Recepten

Nasi keboeli ajam 1

400 gr kip in stukken

400 gr rijst

4 dl santen (klappermelk)

1/2 muskaatnoot in vieren

2 djeruk purut

1 gekneusde stengel sereh

1 salamblaadje

3 kruidnagels

een stukje kaneel

2 kardemompeultjes

4 eetlepels olie



Voor de boemboe:

1 fijngehakt teentje knoflook

3 gesnipperde sjalotten

1/2 eetlepel ketoembar

1/4 theelepel djinten

2 kemirienoten

een stukje laos (of laospoeder)

een stukje koenjit (of koenjitpoeder)
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de olie en fruit de in de tjobek fijngemaakte boemboe hierin.

Doe er, als het geurt, de kardemom, kruidnagels, kaneel, salam, jeroek peroet, sereh en nootmuskaat bij, laat dit alles een paar minuten staan en doe er dan de stukken kip in.

Meng alles goed door elkaar en blijf roerbakken tot de kip verkleurt.

Doe er dan de santen bij en kook het geheel op een niet te hoog vuur op.

Stoom intussen de rijst in de stomer gaar, neem de pan van het vuur en voeg de rijst bij de kip.

Meng alles goed door elkaar, er mag geen vocht meer over zijn.

Doe het mengsel dan weer in de stomer en stoom het gerecht in 50 minuten verder gaar.

Benodigdheden

stomer