Varkensvleesrollade met mosterd uit de Römertopf |
|
500 gr tot een dunne lap geklopt hamvlees zout, peper Zaanse mosterd 100 g dunne plakken gekookte ham 200 g varkensgehakt 100 g geraspte kaas 1 kleine ui 1 thl tijm peterselie cayennepeper 1 beschuit 2 lepels boter 150 g kleine witte champignons 1 takje tijm 1 prei 1 glas rosé 1,5 dl béchamelsaus uit een pakje 1 lepel mosterd |
|
BereidingZet de Romeinse braadschotel volgens voorschrift al of niet in water weg.Bestrijk 500 gr tot een dunne lap geklopt hamvlees met zout, peper en Zaanse mosterd en leg er 100 gr in dunne plakken gesneden gekookte ham op. Vermeng voor de vulling 200 gr varkensgehakt, 100 gr geraspte kaas, 1 kleine ui, 1 theelepel tijm, peterselie, wat cayennepeper en 1 fijngewreven beschuit. Vorm hiervan een rol met een lengte die past op de breedte van de vleeslap. Rol de vleeslap om de gehaktrol en ombind hem met keukengaren. Doe in de schotel 150 gr kleine witte champignons, 1 takje tijm, 1 prei in dunne ringen en 1 glas rosé. Bestrijk de rollade met de zachte boter en leg hem met de naad naar beneden in de braadschotel. Leg de groenten erbij en schenk de wijn erover. Zet de schotel in de oven, stel de oven in op 200C en laat het gerecht, als de temperatuur is bereikt, in 1 1/2 uur garen. Schenk de saus met de mosterd over de groenten, schep om en zet de schotel nog 15 minuten, zonder deksel, in de oven. Bestrooi met peterselie. |
Home > Recepten