Home > Recepten

Rijst met pindasaus, Indisch

350 gr witte rijst

1 ui

1 teentje knoflook

600 gr prei

3 eetlepels olie

2 theelepels sambal

4 eetlepels sojasaus

1 blikje ananasstukjes

100 gr taugeh

peper, zout

1 zakje pindasaus
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de rijst gaar.

Pel de ui en de knoflook.

Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook.

Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.

Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de sambal 5 minuten.

Bak de prei 7 minuten mee.

Bak al omscheppend deel voor deel de rijst en de sojasaus mee.

Voeg, als de rijst goed warm is, de uitgelekte ananas en de taugeh toe en bak ze even mee.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Bereid intussen de pindasaus en serveer deze bij de rijst.