Home > Recepten

Rijstpannetje met tofu, Aziatisch

200 gr tofu

6 eetlepels sojasaus

1 theelepel sesamolie

4 eetlepels rijstwijn (of groentebouillon)

175 gr langkorrelrijst

zout

1 rode paprika

250 gr courgette

1 ui

50 gr mungoscheuten

2 eetlepels gepelde cashewnoten

3 eetlepels zonnebloemolie

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Vleesvervangers; Marinades; Oosters
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tofu in repen.

Meng de sojasaus, sesamolie en rijstwijn en laat de tofurepen daarin marineren.

Kook de rijst 20 minuten in gezouten water en laat hem uitlekken.

Maak de paprika en de courgette schoon en snijd de groenten in repen.

Schil de ui en snijd hem in smalle partjes.

Spoel de mungoscheuten onder heet stromend water af.

Rooster de cashewnoten zonder vetstof in een koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin.

Laat de tofurepen uitlekken (bewaar de marinade), bak ze in de hete olie goudbruin en schep ze uit de pan.

Roerbak nu de paprika- en courgetterepen en de ui 5 minuten.

Voeg de scheuten, de tofurepen, de rijst en de cashewnoten toe en roerbak nog 3 minuten.

Giet er de marinade bij en kruid met peper en zout.