Rijst met bonen en worst |
|
400 gr witte en wilde rijst 2 rode uien 1 teen knoflook 200 gr hamlappen 1 groene paprika 2 eetlepels zonnebloemolie 1/2 literblik gepelde tomaten 1 theelepel oregano scheutje rode wijn 1 blikje kidneybonen in chilisaus 100 chorizo 2 eetlepels geknipte koriander |
|
BereidingKook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd hem eventueel warm.Snijd de uien overlangs in partjes, hak de knoflook fijn, snijd het vlees in dobbelsteentjes en de paprika in stukjes. Fruit de ui en de knoflook in de olie goudgeel en braad dan het vlees rondom aan. Voeg de paprika, de uitgelekte en kleiner gesneden tomaten, de oregano en de wijn toe en laat 20 minuten sudderen. Warm de bonen de laatste 5 minuten mee en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de rijst over in een verwarmde schaal en schep de saus erover. Garneer met halve plakjes chorizo en de koriander. |
Home > Recepten