Rijst met garnalen-portsaus, Portugese |
|
4 eetlepels olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 300 gr snelkookrijst 5 dl water zout Voor de saus: 4 eetlepels olijfolie 500 gr gepelde roze gamalen 1 ui 1 1/2 eetlepel tomatenpuree 1 blik tomaatblokjes 1 dl port 1 laurierblaadje 2 theelepels ketoembar theelepel gemalen zwarte peper zout 1 bosje peterselie 1 citroen |
|
BereidingSnijd de ui en de knoflook in stukjes en bak deze in de olie.Voeg de rijst toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg het water en naar smaak zout toe en breng het aan de kook. Laat de rijst op laag vuur met het deksel op de pan 8 minuten pruttelen. Neem een niet te diepe ronde schaal en schep de rijst daarin. Druk stevig aan, dek met aluminiumfolie af en zet de schaal 10 minuten in een matig warme oven. Verhit voor de saus de olijfolie in een pan, snijd de ui in stukjes en bak ze glazig. Voeg garnalen en de tomatenpuree toe en bak het mengsel al omscheppend 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes, de port, de kruiden en zout naar smaak toe en laat 15 minuten inkoken tot een niet al te dikke saus ontstaat. Neem het laurierblaadje uit de saus. Stort de rijst op een groot bord en giet hier voorzichtig de saus over. Garneer met peterselie en schijfjes citroen. NotitiesLekker met groene olijven zonder pit en een salade van vleestomaten. |
Home > Recepten