Home > Recepten

Rijst, feestelijke

2 uien

2 teentjes knoflook

1 dl zonnebloem- of maïsolie

1 kaneelstokje

3 kruidnagels

3 kardemompitten

1/2 theelepel laos

1 theelepel koenjit

400 gr basmati-rijst

6 dl runderbouillon

2 dl kokosmelk (blikje)

2 eieren

2 eetlepels melk

1/2 komkommer

2 eetlepels gefruite uitjes
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de uien en de knoflook en fruit ze in de olie goudgeel.

Bak de specerijen 2 minuten mee.

Voeg de rijst toe en bak die omscheppend tot de korrels glazig zijn.

Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en kook het geheel in 35 minuten gaar.

Bak van de met de melk losgeklopte eieren een omelet en snijd die in reepjes.

Snijd de komkommer in plakjes.

Verwijder de tastbare specerijen, schep de rijst op een schaal en leg de komkommerplakjes langs de rand.

Garneer het midden met de omeletreepjes en de uitjes.

Notities

Lekker met saté en atjar.