Paella 2 (Rijst met vlees, vis en groenten) |
|
3 uien 2 tenen knoflook 1 rode en 1 groene paprika 4 tomaten 250 gr kipfilet 250 gr varkensvlees 200 gr witte vis 3 eetlepels olijfolie 250 gr rijst 4 dl bouillon saffraan of kurkuma 1 laurierblad 100 gr diepvriesdoperwten 16 gekookte mosselen in de schelp 4 gekookte gamba’s of 100 gr garnalen peterselie |
|
BereidingPel de uien en de knoflook en snijd ze fijn.Was de paprika’s, snijd ze doormidden, haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit en snipper het vruchtvlees. Was de tomaten, dompel ze in kokend water, pel ze en snijd ze in grove stukken. Snijd de kip, het varkensvlees en de vis in flinke blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan, bak de kip en het varkensvlees rondom bruin en neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde olie de stukjes vis rondom bruin en schep ze uit de olie. Fruit nu de ui en de knoflook in de olie en doe er na 5 minuten de paprika en na nog eens 5 minuten de tomaat bij. Strooi er zout en peper over en laat de groenten met het deksel schuin op de pan 5 minuten pruttelen. Doe de rijst in een zeef, spoel hem onder koud stromend water goed af en laat de rijst uitlekken. Verwarm de oven op 180C. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de rijst hierin tot alle korrels een vetlaagje hebben. Doe de rijst over in een paellapan of in een grote lage ovenschaal, verdeel de groenten, de kip, het vlees en de vis over de rijst en schenk er 4 dl kokende bouillon over. Laat dit op het fornuis weer even aan de kook komen. |
Home > Recepten