Home > Recepten

Boeboer santen hitam (Zwarte rijstebrij&kokosmelk)

250 gr rijst

1 mespuntje zout

2 blokken santen

een schijf Javaanse suiker (Goela Djawa)

1 stuk sereh (citroengras)
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng 2 liter water aan de kook en strooi er 250 gr rijst en 1 mespuntje zout in.

Snijd 2 blokken santen in kleine stukjes en voeg die beetje bij beetje aan de kokende rijst toe.

Leg een ‘zwart plaatje’ onder en een deksel op de pan en laat de rijst, onder af en toe roeren, 1 1/2 uur koken.

Haal de pan, als het een stevige brij is geworden, van het vuur.

Doe de rijstebrij in schaaltjes en laat afkoelen.

Smelt een schijf Javaanse suiker (Goela Djawa) in een pannetje en laat het, met een stuk sereh (citroengras) erin, wat inkoken.

Haal de sereh eruit, voordat u de siroop over de rijstebrij schenkt.