Home > Recepten

Kokosrijstpudding

3/4 liter melk

een snufje zout

180 gr paprijst

75 gr boter

150 gr suiker

3 eieren

1 citroen

2 eetlepels rum

100 gr geraspte kokos

10 gr geraspte kokos
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de melk met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en laat die in ruim 30 minuten tot pap koken.

Roer de boter, de suiker, het eigeel, de rum en de geraspte citroenschil tot een crème en roer de grootste portie kokos en de afgekoelde paprijst daardoor.

Vet een puddingvorm in, bestrooi de binnenkant met de kleine hoeveelheid kokos en schep het mengsel erin.

Zet de vorm in een pan met kokend water een laat de pudding zo in 60 minuten gaar worden.

Notities

Laat de pudding afkoelen en serveer hem met aardbeien(saus).