Home > Recepten

Ossenlapjes, Vlaamse, uit de Römertopf

500 gr platte, niet te grote runderlapjes

75 gr boter

250 gr uien

1 teentje knoflook

1 volle eetlepel bloem

3/4 liter licht bier of Gueuze Lambic

azijn

1 eetlepel mosterd

suiker

peper, zout

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf; Belgisch (Vlaanderen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het vlees en de in dunne ringen gesneden uien in de hete boter lichtbruin.

Strooi de bloem erover en voeg al roerend het bier en de overige ingredienten toe.

Doe het vleesmengsel over in de natgemaakte Römertopf, Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en stoof het gerecht in 2 uur gaar en mals.

Notities

Dien op met gekookte aardappelen.

Benodigdheden

Römertopf