Home > Recepten

Runderribbetjes met kool (Römertopf)

1 klein blik zuurkool

1 kleine kool in dunne reepjes

4 plakken in reepjes gesneden en gebakken spek

het spekvet

1 theelepel dille

1 grote ui in dunne reepjes

1 eetlepel boter

2 dl water

1 theelepel zout

1 theelepel suiker

2 kg ribbetjes of 4 dikke varkenskoteletten
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de ribbetjes of koteletten bruin.

Leg lagen ribbetjes, zuurkool, kool en ui in een Römertopf en voeg de boter, de suiker en het zout toe.

Doe de dille in het water en giet dit mengsel over het geheel uit.

Bedek alles met het spek en het spekvet.

Doe het deksel op de pot en laat het gerecht in de oven op een zeer lage temperatuur 8-10 uur sudderen.