Home > Recepten

Varkensvleesstoofpot (Römertopf)

500 gr varkenspoelet

2 uien

2 aardappelen

peterselie

1 wortel

1/2 liter bouillon

100 gr katenspek

1 stengel prei

een stukjes bloemkool

1 stengel bleekselderij

peper, zout, nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de Römertopf minstens 20 minuten van tevoren in koud water.

Snijd het spek in blokjes en bak die uit.

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes.

Knip de peterselie fijn.

Was en snijd de groenten.

Doe alle ingredienten in de Römertopf en giet de bouillon erbij.

Sluit de Römertopf en zet haar in een koude oven.

Stel de oven in op 240C en laat alles in 80 minuten gaar worden.

Notities

Dien het gerecht heet op en serveer het met een frisse tomaten- of komkommersla.