Home > Recepten

Tuinmanspot (Römertopf)

100 gr doorregen rookspek

400 gr aardappelen

100 gr worteltjes

100 gr knolselderij

100 gr prei

100 gr ui

2 eetlepels fijngehakte peterselie

1 teentje knoflook

karwijzaad (kummel)

peper, zout

1/2 liter bouillon
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Aardappelgerechten; Groentegerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de Römertopf minstens 15 minuten in koud water.

Snijd het spek in dobbelsteentjes en verdeel die over de bodem van de Römertopf.

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Snijd de worteltjes en de knolselderij in schijfjes en de prei en de ui in dunne ringen.

Vermeng de groenten met de peterselie en verdeel dit mengsel over het spek.

Rasp het teentje knoflook boven de groenten fijn, kruid het gerecht met karwijzaad, peper en wat zout en voeg de bouillon toe.

Schuif de Römertopf in de koude oven, stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar stoven.