Tuinmanspot (Römertopf) |
|
100 gr doorregen rookspek 400 gr aardappelen 100 gr worteltjes 100 gr knolselderij 100 gr prei 100 gr ui 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 teentje knoflook karwijzaad (kummel) peper, zout 1/2 liter bouillon |
|
BereidingWeek de Römertopf minstens 15 minuten in koud water.Snijd het spek in dobbelsteentjes en verdeel die over de bodem van de Römertopf. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de worteltjes en de knolselderij in schijfjes en de prei en de ui in dunne ringen. Vermeng de groenten met de peterselie en verdeel dit mengsel over het spek. Rasp het teentje knoflook boven de groenten fijn, kruid het gerecht met karwijzaad, peper en wat zout en voeg de bouillon toe. Schuif de Römertopf in de koude oven, stel de oven in op 250C en laat het gerecht in 2 uur gaar stoven. |
Home > Recepten