Home > Recepten

Varkensrollade met wortel en prei (Römertopf)

1 ui

3 preien

250 gr worteltjes

1 varkensrollade 750 gr

1 eetlepel mosterd

zout, peper

1 dl droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Römertopf
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vul een bak met koud water, zet de Römertopfschaal en deksel onder water en laat ze 15 minuten staan.

Pel en snipper intussen de ui.

Verwijder van de preien het lelijke blad en de worteltjes, snijd ze in ringen van 1 cm, was die in een vergiet en laat ze uitlekken.

Schrap en was de worteltjes en snijd ze in stukjes van 2 cm.

Bestrijk de rollade met de mosterd.

Neem de Römertopfschaal en het deksel uit het water en leg de rollade in de schaal.

Verdeel de ui, prei en wortel er omheen, strooi zout en peper over de groenten, schenk de wijn erover en leg het deksel erop.

Zet de Römertopf in een koude oven.

Verwarm de oven op 225 C en laat de rollade in 1 1/2 uur (gerekend vanaf het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden.

Neem de schaal uit de oven en verwijder het deksel.

Notities

Lekker met gekookte aardappelen.