Irish stew (Römertopf) |
|
500 gr mager schapen- of lamsvlees 250 gr uien 250 gr witte kool 250 gr sperziebonen 500 gr aardappelen peper, zout (1 theelepel komijn) 1 teentje knoflook 2 eetlepels boter 2 eetlepels gehakte peterselie 1 1/2 kop water of bouillon N.b.: Neem voor dit gerecht geen boontjes uit blik; hiervan is de kooktijd veel minder lang en n van de geheimen van een goede Irish stew is, dat het gerecht tijdens het stoven wordt omgeroerd. Variatie: Vervang één van de groenten door een gelijke hoeveelheid geschilde tomaten. Dit is zeer pikant. |
|
BereidingSnipper de groenten en aardappelen grof, snijd het vlees in blokjes en vermeng beide met peper, zout, het fijngewreven teentje knoflook en naar verkiezing komijn.Doe het mengsel over in de natgemaakte Römertopf en giet er de bouillon over. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200C en laat het gerecht in 2 uur gaar stoven. Maak het voor het opdienen af met boter en bestrooi iedere portie met peterselie. |
Home > Recepten