Home > Recepten

Kipschotel, Parijse (Römertopf)

4 kippenborsten

2 eetlepels bloem

2 eetlepels boter

3/8 liter witte wijn

peper, zout

250 gr Weense worstjes

1/4 blik champignons

(olijven)

3 eieren

1 pak diepvriesbladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg van 150 gr bloem
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Römertopf; Frans (Parijs)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg het kippenvlees met de boter in de natgemaakte Römertopf, leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250 C en smoor het gerecht 1/2 uur.

Verdeel de in stukjes gesneden worstjes, (de olijven) en de champignons over het vlees en giet de warmgemaakte wijn erover.

Kook de eieren hard, snijd ze in schijfjes en leg ze als een laag op het vlees-champignonmengsel.

Rol het bladerdeeg uit en dek het gerecht hiermee af.

Leg de deksel op de schotel en laat het gerecht in 1 uur verder gaar worden.