Vis-groentesoep uit Marseille (Römertopf) |
|
1 eetlepel olijfolie 1 kg visfilet in stukken 2 venkelknollen in stukjes 2 preien in ringen 1 kleine winterwortel in stukjes 250 gr ontvelde tomaten in partjes (of 1 blikje gepelde tomaten) 2 geperste teentjes knoflook 3 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels fijngesneden selderijgroen zout, peper 1 blaadje laurier 1 theelepel tijm 10 blaadjes saffraan of 1/4 theelepel saffraanpoeder 1 liter visbouillon (van tablet) Deze soep kunt u met mosselen en garnalen uitbreiden. Voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd 150 gr gepelde garnalen en 250 gr gekookte mosselen aan de soep toe. |
|
BereidingDompel de Römertopf 15 minuten onder in koud water.Bestrijk hem daarna met olie. Leg de stukken vis, venkel, prei, wortel en de tomaten in de Römertopf. Meng de knoflook, peterselie, selderij, zout, peper, laurier, tijm en saffraan erdoor. Schenk de bouillon erover, de vis moet net onder staan. Zet de Römertopf met de deksel in het midden van de oven. Stel de oven in op 200C en laat de vis in 40 minuten gaar worden. NotitiesServeer met stokbrood, besmeerd met rouille. |
Home > Recepten