Home > Recepten

Chocolade-capelli di angelo in filodeeg met...

Mousse

500 g mangovruchtvlees

2 eierdooiers

100 g basterdsuiker

100 cc zoete witte wijn

7 blaadjes witte gelatine

200 cc room

Mango-esprit



Pasta

100 g Italiaans meel

100 g cacao

200 g poedersuiker

2 eieren

1 eetlepel olijfolie

1 mespunt zout



IJs

1 vanillestokje

300 g aardbeien

3 dl room

2 eierdooiers

200 g suiker

2 eetlepels Grand Marnier

Aardbeienesprit

citroensap



Bakje

filodeeg

boter

poedersuiker



Saus

3 dl frambozencouli

suiker

citroensap



mint

garneerchocolade
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Chocolade-capelli di angelo in filodeeg met aardbeienijs, mangomousse en frambozensaus



- Mangomousse: Pureer het vruchtvlees van de mango's in de keukenmachine. Roer au bain-marie de eierdooiers los met de suiker en de witte wijn, verwarm dit en laat binden. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en laat oplossen. Zeef de mangopuree en voeg alles bij elkaar, roer goed door. Breng op smaak met Mango-esprit en citroensap.

- Laat afkoelen en als de massa lobbig is spatel er de geslagen room door. Vul 10 timbaaltjes en zet in de koelcel om op te stijven.

- Chocoladepasta: Werk koud. Meng voor dit speciale pastagerecht alle ingredienten door elkaar; nog circa 10 minuten met de hand kneden. Voeg wat water toe, maar let op de juiste consistentie van de massa, want er moet uiteindelijk "engelenhaar" van worden gemaakt. Leg het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast.

- Maak met de pastamachine zeer dunne tagliatelle van circa 10 cm lengte. Kook in ruim water de sliertjes in 1 minuten gaar en koel het af in koud water en bewaar het hierin tot het uitserveren. Schud voor het uitserveren het overtollige water eraf.

- Aardbeienijs: Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden en laat ze 20 minuten in de helft van de room trekken; roer regelmatig om velvorming te voorkomen (in het vel gaat veel vanillesmaak zitten). Verdeel met behulp van de staafmixer (mesje) het merg goed door de room.

- Was de aardbeien. Breng de aardbeien met 2 eetlepels Grand Marnier aan de kook, pureer dit in de keukenmachine. Meng in de au bain-marie-pan de eierdooiers, de room/vanille, de suiker en de aardbeienpuree goed door elkaar. Laat door de warmte binden en breng op smaak met Aardbeienesprit en enkele druppels citroensap. Laat geforceerd afkoelen, draai er ijs van.

- Sla de rest van de room stijf en voeg dit bij het ijs op het moment dat het ijs in de ijsmachine lobbig is geworden. Als het ijs gereed is bewaar het tot gebruik in de vriezer.

- Filodeegbakjes: Knip/snij het filodeeg in de gewenste grootte, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker. Gebruik kleine bakjes als vorm en bak en karameliseer de filodeegbakjes in de oven op 180°. Laat afkoelen.

- Frambozensaus: Kook de frambozencouli in tot de gewenste dikte, laat eerst afkoelen, breng dan op smaak met suiker en enkele druppels citroensap.

- Opmaak: Plaats op het koude bord een filodeegbakje, daarin de chocoladesliertjes en hier bovenop een bol aardbeienijs. Stort er de mangomousse naast en schenk er frambozensaus naast. Garneer met een blaadje mint en garneerchocolade.