Velouté de poivrons aux crevettes |
|
Voor 2½ l visfond 3 kilo verse graten (geen kieuwen) 400 g bleekselderij 650 g wit van prei 400 g uien 2½ eetlepel maïsolie ½ l witte wijn 5 l water kruiden: 1 afgestreken eetlepel gekneusde witte peperkorrels; 1 afgestreken theelepel gemalen tijm; 8 laurierblaadjes 1200 g paprika's 125 g uien 3 teentjes knoflook 2½ eetlepel maïsolie 2½ l visfond 2½ dl room gemalen cayennepeper 300 g echte Hollandse garnalen 3 eetlepels fijngesneden bieslook |
|
BereidingVisfondSpoel de graten schoon onder koud stromend water gedurende tien minuten. Snij de schoongemaakte groenten in grove stukken. Doe de maïsolie in een royale pan en verhit deze tot de olie gaat dampen. Voeg de visgraten en de groenten erbij en zet aan zonder dat de groenten gaat verkleuren. Blus af met witte wijn. Vul de pan verder op met het koude water en breng de bouillon weer aan de kook. Regelmatig afschuimen. Voeg de kruiden toe en laat zachtjes gedurende 20 minuten op een laag vuur trekken. Zeef de bouillon door een doek. Kook de gezeefde bouillon in tot circa 2½ liter. Voorbereiding Halveer de paprika's en en verwijder zaad en zaadlijsten. Gaar ze in een oven op 150°; blaker ze daarna onder de grill. Verwijder de velletjes en snij de paprika's in stukjes. Pel de uien en snipper deze. Pers de teentjes knoflook. Verhit maïsolie in een royale pan en zet hierin de gesnipperde ui, de gesneden paprika's en de knoflook aan zonder dat deze gaan kleuren. Doe de visfond erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat circa 20 minuten zachtjes doorkoken en pureer in een blender. Wrijf het mengsel door een bolzeef. Breng de paprikasoep opnieuw aan de kook. Sla de room stijf en voeg deze langzaam bij de hete soep. Roer goed door elkaar en voeg zout en cayennepeper naar smaak toe. Klop de soep met een staafmixer op. Doe op elk bord dezelfde hoeveelheid garnalen en verdeel de soep. Bestrooi tenslotte met de fijngesneden bieslook. |
Home > Recepten