Home > Recepten

Hoorntjes gevuld met bavarois van witte chocola...

Hoorntjes

100 g boter

5 eiwitten

125 g poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

125 g bloem

2 theelepels cacaopoeder



Bavarois

3 dl melk

3 eetlepels suiker

250 g witte chocolade

6 eigelen

4 gelatineblaadjes (geweekt)

1½ dl room



Citroenijs

150 g suiker

2 eiwitten (half stijfgeslagen)

2 citroenen

1 dl wodka

1 dl witte wijn



Garnituur

3 pompelmoezen

3 sinaasappels

3 limoenen



Saus

2 dl limoenlikeur (Limoncello)

2 eetlepels suiker

3 dl room



marsepeinblaadjes

300 g poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Hoorntjes gevuld met bavarois van witte chocolade, citroenijs, citrusvruchten en een sausje van limoenlikeur





Meng voor de hoorntjes de halfzachte boter met de suiker, het eiwit, de vanillesuiker en de bloem goed door elkaar. Laat het geheel opstijven in de koelkast.



Strijk van een gedeelte van het deeg zeer dunne (1 mm) reepjes (4 cm breed) op een ingevette bakplaat. Bak deze reepjes ± 5 minuten in een oven van 210°. Wikkel de reepjes om een metalen hoornvormpje en leg ze weg.



Meng de rest van het deeg met wat cacaopoeder en bak ronde blaadjes. Zelfde oven, zelfde temperatuur alleen iets langer. Bestrooi ze na het bakken met poedersuiker.



Bavarois

Breng de melk aan de kook met 2 eetlepels suiker. Klop de eierdooiers met de ander eetlepels suiker tot een witte massa en giet er wat kokende melk bij. Voeg alles geleidelijk bij elkaar tot er een binding ontstaat. Breek het kookproces af door de pan met de bodem in koud water te zetten.



Smelt de witte chocola en de geweekte gelatine door deze "crème anglaise”. Spatel er, net op het ogenblik dat de massa begint te stollen, de stijf geslagen room onder. Zet het geheel koel weg.



Citroenijs

Zet 3 deciliter water met suiker op het vuur en laat de suiker oplossen.



Maak de sorbetière gebruiksklaar. Pers de citroenen uit.



Wanneer suiker met water is opgelost het citroensap toevoegen. Vervolgens laten draaien in de sorbetière. Zodra de massa iets begint te binden de eiwitten half stijf opslaan en toevoegen. Vervolgens, wanneer er een mooie consistentie is ontstaan, de wodka en witte wijn toevoegen en goed vermengen.



Schil de citrusvruchten en segmenteer deze. Pers de rest uit en gebruik het sap. Meng voor de saus het sap en de limoenlikeur, de suiker en de halfgeklopte room.



Presentatie

Spuit de hoorntjes vol met de bavarois. Schik de citrussegmenten op het cacaoblaadje. Leg een bolletje ijs erop en enkele blaadjes marsepein. Oversuiker het geheel.