Salade van bosduif, knolselderij en bospaddesto... |
|
5 bosduiven 250 g bouquet: prei wortel en sjalotten kruiden: zout, peper, basilicum, tijm, pimpernel 2 knolselderijen 500 g bospaddestoelen Vinaigrettesaus 1 dl olijfolie 75 g Dijon mosterd ½ dl gemberstroop ½ dl aceto balsamico ½ dl rode-wijnazijn 200 g eikebladsla 200 g rode sla |
|
BereidingHaal de borsten van de duiven af. De karkassen fijn hakken, met bouquet en kruiden aanbraden. Na 8 à 9 minuten zoveel water toevoegen dat alles onder staat en er in 2 uur (of korter in de snelkookpan) bouillon van trekken.De bouillon zeven en tot 1/3 deel inkoken; zorg dat het helder blijft*. Laat afkoelen - voor de vinaigrettesaus. Knolselderij in lucifers snijden en in hete (180°) olie licht frituren tot goudgele kleur; met vetvrij papier afdeppen. Bospaddestoelen schoon borstelen (gebruik geen water, wel voor het blank blijven eventueel met een ietsje citroensap besprenkelen) en met wat olijfolie 2-3 minuten licht aanfruiten, met het deksel op de pan. Vinaigrettesaus toebereiden uit de ingredienten met als basis de ingedikte bouillon; begin met de olie en als laatste - voorzichtig - de azijnen. Braad à la minute de borsten tot rosé. Opmaak Bordje bedekken met de twee slasoorten hierboven op de selderijlucifertjes. Besprenkelen met wat vinaigrettesaus. Duivenborstjes in waaiervorm snijden en dresseren op de sla. Bospaddestoelen hier overheen verdelen en de rest van de vinaigrettesaus over het geheel verdelen. |
Home > Recepten