Home > Recepten

Pizza au saumon mariné et au saumon fumé

Marinade

100 g suiker

200 g grof zeezout

15 g gekneusde witte-peperkorrels

zestes van 1 sinaasappel en 1 citroen

1 bos peterselie (gehakt)

1 bos dille (gehakt)

15 gekneusde jeneverbessen

10 takjes gehakte tijm

3 dl wodka



½ korstdeegplak



3 dl crème fraîche

½ bos bieslook



250 g gerookte zalm

700 g gemarineerde zalm



1 bos koriander

olijfolie
  • Omschrijving recept: Pizza's; Visgerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Marinade

Alles mengen - behalve de wodka - en op de zalm smeren. Doe de vis in een vorm, giet de wodka erover; doe het deksel erop en zet onder druk. Laat zo 48 uur staan.



Rol de het korstdeeg uit met een deegroller en prik het in met een korstprikker. Steek er rondjes van 10 cm Ø uit. Bak deze af in een oven met een temperatuur van 190°.



Sla de crème fraîche stijf en maak deze op smaak met peper, zout en ragfijn gesneden bieslook.



Portioneer de gemarineerde zalm, ongeveer 60 à 70 gram per persoon - denk aan het buikspek van de zalm, altijd het bruine vlees wegsnijden. Snijdt de gerookte zalm in plakjes van ongeveer 20 gram; maak hier een roosjes van.



Koriander fijnhakken en met een goede olijfolie vermengen; met peper en zout op smaak brengen.



Presentatie

Dresseer op het pizzaatje (een beetje verwarmd onder de salamander) de crème fraîche met bieslook. Daarover de gemarineerde zalm en als finishing touch het roosje zalm in het midden.



De korianderolie als laatste rondom de pizza sprenkelen.