Home > Recepten

Soep met gerookte zalmforel, romige

4 zalmforellen



2 preien

2 uien

1 bos dille

2 eetlepels boter

2 tenen knoflook

1 fles witte wijn

1½ dl Noilly Prat



1½ l slagroom



5 eetlepels geslagen room

5 eigelen

citroensap



1 bos waterkers

2½ eetlepel geroosterd amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Rook de vissen in de rookoven.



De zalmforellen aan de rugzijde opensnijden en langs de graat naar onderen fileren (bewaar de graten). Daarna de filets plat op een snijplank leggen en de huid verwijderen. Snij de filets in kleine blokjes en zet koud weg.



Snij het wit van de preien, de uien en de dille fijn. Hak de graten in stukjes en zet ze aan in 2 eetlepel boter. Niet bruinen! De fijngehakte uien, prei en dille en de knoflooktenen kort meebakken. Met wijn en Noilly Prat afblussen; 7½ deciliter water toevoegen en aan de kook brengen. Afschuimen en ± 20 minuten zachtjes koken op klein vuur.



Zeven door een kaasdoek, aan de kook brengen en reduceren tot 1/3. De slagroom toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.



De lobbig geslagen room en de eigelen doorroeren en de soep ermee binden. Mag niet meer koken. Op smaak brengen met zout en citroensap. De soep moet romig doch vloeibaar zijn.



Serveren

De blokjes forel op de goed voorverwarmde borden leggen, met de soep opvullen en garneren met waterkers en amandelen.

Benodigdheden

rookoven