Fruitsoorten in wijngelei met pep... |
|
IJs 2 vanillestokjes 5 dl melk 5 dl room 200 g eierdooier 300 g suiker pepermuntolie 30 mintbladen Gelei 18 gelatinebladen (wit) ˝ l Moscato d' Asti Perone 1 dl aardbeienlikeur sap van 2 citroenen 400 g suiker 2 dozen aardbeien 2 sinaasappels 2 dozen zwarte bessen 2 bananen 2 appels 5 dl vanillesaus |
|
Bereidingpepermuntroomijs en vanillesausIngredienten voor 10 personen Zet 10 savarinvormen koel. IJs Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden en laat ze 20 minuten trekken in het room/melk-mengsel. Roer af-en-toe tegen velvorming (in het vel gaat veel vanillesmaak zitten). Schraap het merg uit de stokjes en doe dit weer terug in de melk/room. Met behulp van de staafmixer (met mesje) wordt het merg goed verdeeld. Meng au bain-marie de eierdooiers met de suiker. Breng de melk/room weer aan de kook en giet dit bij het eierdooier/suiker-mengsel. Laat dit door de warmte binden. Laat geforceerd afkoelen; zorg dat er geen vel op komt. Als de ijsbasis is afgekoeld voeg dan met de pipet uit het flesje 4 druppels pepermuntolie door en roer dit door. Draai er ijs van. Leg de mintbladen in ijswater met citroen om op te stijven. Gelei Week de gelatinebladen in koud water. Doe voor de gelei de wijn, aardbeienlikeur, citroensap en de suiker bij elkaar in een pan. Breng tegen de kook aan en doe de uitgeknepen gelatine erbij. Laat geforceerd afkoelen. Chemiseer de savarinvormen 2 maal. Maak het fruit schoon, snij de grotere exemplaren in stukjes, en dep met keukenpapier droog. Houd 10 aardbeien apart. Bedruppel wit fruit licht met citroensap (tegen het verkleuren). Vul de vormen met de mooie kant van het fruit naar beneden. Vul goed af. Giet de vormen vol met de gelei en laat in de koelcel opstijven. Maak de vanillesaus (zie Annex). Presentatie Haal de mintbladen uit het ijswater en droog ze. Stort op koude borden een fruitring en maak in iedere fruitring een “kelk” van 3 mintbladen en doe daar in een bol ijs. Giet een schepje saus tegen de ring aan. Garneer de ijsbol met een aardbei. NotitiesWijntip: Muscato d'asti perone |
Home > Recepten