Home > Recepten

Citroen/laurier-ijs gegarneerd met anijstuile's

Sorbet

100 gram suiker

100 gram glucose

± 20 laurierbladeren

rasp van 1 citroen en 1 limoen

7 dl slagroom



Tuile

70 g gezeefde poedersuiker

70 g geschaafde amandelen

20 g gezeefde bloem

1 eiwit

20 g gemalen anijsblokjes

50 g roomboter op kamertemperatuur gesmolten
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Sorbet

Doe de suiker, glucose en 1 deciliter water in een pan en laat deze zo lang doorkoken totdat de suiker en glucose zijn opgelost in het water. Laat dit mengsel daarna zo snel mogelijk koud worden.



Voeg daarna de laurierbladeren en de rasp toe aan de slagroom en kook dit al roerend gedurende 5 minuten. Laat ook dit mengsel afkoelen en verwijder dan pas de laurierbladen - de rasp erin laten zitten.



Draai de suikeroplossing in de ijsmachine tot dit wat vast wordt, voeg hierna de laurierslagroom toe en draai er een sorbet van.



Tuile's

Meng de poedersuiker, de amandelen, bloem, eiwit en de anijsblokjes in een kom en meng deze met een spatel. Meng daar de afgekoelde boter doorheen en dek de kom af. Laat het deeg twee uur rusten in de koelkast.



Verwarm de oven voor op 200°. Vet de bakplaat rijkelijk in met boter en rol van het deeg balletjes van ± 3 centimeter dik. Leg deze balletjes op de koude bakplaat met een tussenruimte van 10 centimeter. Druk deze balletjes plat met behulp van een koude natte vork - maak voor elk balletje de vork opnieuw nat.



Bak de tuile's ± 8 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Neem de plaat uit de oven en laat deze twee minuten afkoelen voor dat de tuile's met een spatel van de plaat worden gehaald.



Wees voorzichtig want tuile's zijn zeer breekbaar!

Notities

Wijntip: Moscato d'asti perone