Home > Recepten

Witte broodjes, rozemarijnbroodjes en zoute bro...

5 dl water

1 theelepel suiker

1 kg bloem

15 g zout



1 zakje gedroogde gist

20 g boter



rozemarijn

1 eetlepel olijfolie



eierdooier



grof zeezout
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Witte broodjes, rozemarijnbroodjes en zoute broodjes





Los de suiker op in lauw water. Los de gist op in dit mengsel. Zeef de bloem en vermeng het met het zout (1 afgestreken eetlepel = 15 gram).



Als het gist in het water tot leven is gekomen, bloem en vocht in de machine* tot deeg kneden. Voeg ook de gesmolten boter toe. Ga gedurende 4 tot 5 minuten door met kneden totdat een samenhangende deegbal ontstaat, die loslaat van de kom.



Fruit 2 eetlepels rozemarijnblaadjes in olijfolie. Voeg het afgekoelde mengsel toe aan een derde deel van het deeg.



Laat de twee deegsoorten rijzen op maximaal 24°. Kneed het deeg daarna opnieuw en laat weer rijzen.



Vorm er broodjes van, laat opnieuw rijzen. Smeer in met eierdooier.



Strooi over een derde deel van de broodjes grof zeezout.



Zet de broodjes in een voorverwarmde oven van 250°. Zet de oven daarna op 200°.