Home > Recepten

Vanille-ijs 1

2 vanillestokjes

150 g suiker

6 dl melk

7 eierdooiers
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Snij de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit; vermeng dat met de suiker. Breng de melk met het uitgeschraapte stokje aan de kook, laat het 10 minuten, van het vuur af, trekken; verwijder het stokje dan.



Doe dooiers bij de suiker en klop het mengsel dik en romig. Roer een paar eetlepels van de warme melk door het ei/suiker-mengsel en klop dat mee. Giet het mengsel voorzichtig bij de rest van de warme melk. Zet de pan weer op een zeer klein vuur en laat het mengsel onder voortdurend roeren binden. Neem dan de pan weer van het vuur en roer er de slagroom door. Laat afkoelen.



Schep het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. Laat verder in de vriezer afkoelen.