Home > Recepten

Aardbeienhart

200 gr diepvriesbladerdeeg

boter

gedroogde oude peulvruchten

melk

200 gr aardbeien

4 eetlepels aardbeienjam

1/8 liter slagroom

2 eetlepels suiker

enkele blaadjes verse munt

een hartvormige taartvorm

bakpapier



In plaats van jam kunt u ook taartgeleipoeder uit een pakje aanmaken.

Dit is bij supermarkten kant en klaar te koop.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien, bekleed er de ingevette bakvorm mee en prik er met een vork wat gaatjes in (tegen teveel rijzen).

Leg een vel bakpapier in de vorm, stort de peulvruchten daarop en bak de taartbodem in 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Haal dan de peulvruchten en het papier eruit, bestrijk de bodem met wat melk en schuif de bodem nog 10 minuten terug in de oven.

Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.

Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd grote aardbeien doormidden.

Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Verwarm de jam in een pannetje tot hij goed heet is geworden en druk hem dan door een zeef.

Verdeel de slagroom over de taartbodem, leg de aardbeien er in hartvormige 'rondes' in en bestrijk de aardbeien met de warme jam.

Leg hier en daar een blaadje verse munt.