Home > Recepten

Amandeltaartje met citroen

Voor het deeg:

200 gr gezeefde bloem

25 gr suiker

1 mespunt zout

100 gr koude boter in blokjes



Voor de vulling:

75 gr boter

100 gr fijngemalen amandelen

200 gr suiker

de geraspte schil en het sap van 2 citroenen

4 eieren

poedersuiker

een ingevette springvorm van 25 cm doorsnee

bakpapier

steunvulling
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deeg:

Meng de bloem met de suiker en het zout, maak in het midden een kuiltje, doe de boter hierin en kneed het snel door.

Voeg 2 eetlepels ijswater toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.

Vorm het deeg tot een bal en laat die afgedekt in de koelkast 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed de vorm met het deeg, zodat een rand van 2 cm hoog ontstaat.

Bedek het deeg met bakpapier, vul het met een steunvulling en bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.

Verwijder het bakpapier en de steunvulling.



Vulling:

Smelt de boter.

Meng de amandelen, de suiker, de citroenschil en het sap, de boter en de eieren en pureer het tot een smeuïge massa.

Verdeel de amandelmassa over de deegbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart nog 15 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.

Schep de poedersuiker in een zeefje en bestuif de bovenkant van de taart hier royaal mee.