Home > Recepten

Appelclafoutis

± 500 gr appels

2 eetlepels boter

50 gr suiker



voor het beslag:

125 gr bloem

zout

50 gr suiker

3 eieren

3 dl melk

4 eetlepels calvados

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Een clafoutis wordt in het algemeen lauwwarm geserveerd. Het is geen cake en ook geen pudding, maar iets daartussenin.

De clafoutis wordt in een quichevorm gebakken (nooit in een springvorm, want daar 'lekt' het beslag uit), in punten gesneden en als nagerecht geserveerd.



Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in plakjes.

Verwarm de boter en bak de appelpartjes hierin om en om.

Bestrooi ze met de suiker en laat die licht karameliseren.

Schep de appelplakjes uit de pan in een ingevette ronde ovenschaal.

Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe.

Breek de eieren één voor één boven een tweede kom en klop ze licht op.

Voeg al roerend de melk en de eieren aan het bloemmengsel toe tot een glad beslag is ontstaan en meng de calvados hierdoor.

Schenk het beslag over de appels uit en schuif de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.

Bak de clafoutis in 35-40 minuten gaar.

Laat de clafoutis enigszins afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.