Home > Recepten

Appeltaart met kokos

1 zakje droge gist (7 gr)

1 dl melk

150 gr bloem

90 gr suiker

zout

75 gr zachte boter

3 eieren

160 gr gemalen kokos

nootmuskaat

1 eetlepel gemalen kaneel

2 appels, bijvoorbeeld Golden Delicious

een ingevette en met bloem bestoven springvorm, doorsnee 24 cm
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Los de gist in 2 eetlepels melk op.

Zeef de bloem boven een kom, voeg 75 gr suiker en een mespunt zout toe en meng de boter erdoor.

Roer er één voor één de eieren door, schenk de rest van de melk erbij en roer het glad.

Kneed er 120 gr kokos, een mespunt nootmuskaat en 1/2 eetlepel kaneel door.

Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes.

Druk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Leg de appels dakpansgewijs in een cirkel op het deeg.

Meng 40 gr kokos, 15 gr suiker en 1/2 eetlepel kaneel en bestrooi de appels met dit kokosmengsel.

Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en gaar.