Home > Recepten

Cappuccinocake

275-300 gr suiker

300 gr zachte boter

5 gesplitste eieren

375 gr gezeefde bloem

2 zakjes cappuccino oploskoffie (DE of Nescafé)

zout

2 perziken, vers of uit blik *, in stukjes

± 30 gr gekonfijte sinaasappelschilletjes

een ingevette springvorm van ± 24 cm doorsnee





U kunt de cake ook met één van deze lekkere boters serveren.

Honingboter: 50 gr boter, op smaak gebracht met 1-2 theelepels bloemenhoning.

Sinaasappelboter: 50 gr boter met 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 1-2 theelepels sinaasappellikeur.

Tijmboter: 50 gr boter, op smaak gebracht met 1 theelepel tijmhoning en 1 theelepel fijngesneden tijmblaadjes.
  • Omschrijving recept: Gebak; Boters
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop de suiker met de boter romig en roer er één voor één de eidooiers door.

Voeg in gedeelten de bloem, het cappuccinopoeder en 3/4 dl water toe.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het bloemmengsel.

Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.

Laat de cake op een rooster afkoelen en garneer hem voor het serveren met de perziken en de gekonfijte sinaasappelschilletjes.



Perziken uit blik zijn al gehalveerd en kunnen meteen als garnering worden gebruikt. Verse perziken moeten eerst ontveld en in suikersiroop gegaard worden. Dompel de perziken ± 30 seconden in heet water, zodat u het velletje gemakkelijk kunt verwijderen. Halveer de perziken en verwijder de pit. Breng 200 gr suiker met 2 dl water aan de kook, voeg de perziken toe en laat ± 30 minuten zachtjes koken tot de perziken mooi zacht en glanzend zijn. Laat de perziken in de suikersiroop afkoelen.