Home > Recepten

Chocolade verleiding

300 gr zachte boter + boter om in te vetten

150 gr bloem + bloem om te bestuiven

300 gr suiker

6 middelgrote eieren

150 gr zelfrijzend bakmeel

zout

3 eetlepels frambozenjam

1 dl slagroom

150 gr pure chocolade

200 gr kleine aardbeien

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem dun met bloem.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de boter, met de suiker in ± 7 minuten lichtgeel en romig.

Klop de eieren er stuk voor stuk door; voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem met het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout en spatel het voorzichtig door het botermengsel.

Doe het beslag over in de taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur goudbruin en gaar.

Laat de taart in de vorm enkele minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen.

Verwarm de jam met 2 eetlepels water en wrijf het door een zeef.

Klop de slagroom stijf.

Snijd de taart in 3 lagen, bestrijk de onderste 2 lagen met de jam en de slagroom en leg de 3 lagen weer op elkaar.

Breek de chocolade boven een klein pannetje in stukjes, zet het pannetje in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend smelten.

Strijk 3 eetlepels chocolade op een glazen snijplank uit en laat het iets opstijven.

Schenk de rest van de chocolade over de taart, strijk het glad en laat de chocolade hard worden.

Maak de aardbeien schoon.

Schraap met een mes krullen chocolade van de chocolade op de snijplank.

Verdeel de aardbeien in een bergje over het midden van de taart, garneer met de chocoladekrullen en bestuif met poedersuiker.

Benodigdheden

een ronde taartvorm (± 20 cm)