Home > Recepten

Chocolade-appeltaart

Voor het deeg:

250 gr bloem

1 eidooier

2 eetlepels suiker

125 gr boter



Voor de vulling:

6-8 appels

125 gr pure chocolade

75 gr boter

100 gr suiker

100 gr gemengde gehakte noten

2 eieren

1 eetlepel bloem

de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed een deeg van de bloem, de eidooier, de suiker en de boter.

Pak het in folie en leg het ± 30 minuten in de koelkast.

Maak intussen de vulling.

Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat het weer afkoelen.

Klop de boter en de suiker tot room.

Klop de noten, de eidooiers, de bloem en de sinaasappelschil erdoor.

Bekleed een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee met het uitgerolde deeg.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze samen met chocolade door het beslag.

Schep enkele lepels beslag op de deegbodem, verdeel er de helft van de appels over, schep er weer wat beslag op en dan de rest van de appels.

Schep er de rest van het chocoladebeslag over en bak de taart onderin een op 175°C voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar.

Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en serveer hem eventueel met stijfgeklopte slagroom.