Chocolade-gembercake |
|
200 gr zachte boter 120 gr suiker 220 gr gezeefde bloem 2 eetlepels sinaasappellikeur 70 gr poedersuiker 4 eieren 150 gr gekonfijte gember 100 gr pure chocolade 1 pakje vanillesuiker wat geraspte citroenschil boter en bloem voor de vorm poedersuiker voor de afwerking |
|
BereidingSnijd de gekonfijte gember in stukjes en laat ze tot het gebruik in de sinaasappellikeur trekken.Breek de chocolade in stukjes. Splits de eieren. Klop de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil met een garde tot een gladde crème en roer er geleidelijk de eidooiers door. Klop het eiwit stijf, meng 1/3 ervan door de crème en spatel er de rest voorzichtig door, samen met de bloem. Roer er voorzichtig de stukjes gember en chocolade door. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakevorm met boter in en strooi er wat bloem in. Doe het cakemengsel in de vorm en bak de cake 50 minuten. Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker. |
Home > Recepten