Home > Recepten

Chocolade-knoflookcake

5 gehakte teentjes knoflook

100 gr boter

100 gr cacaopoeder

4 eieren

250 gr bruine basterdsuiker

100 gr gezeefde bloem

100 gr gehakte walnoten

50 gr amandelen
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de knoflookteentjes in een foodprocessor fijn, voeg ze bij de boter en laat die au bain-marie smelten.

Klop de eieren met de basterdsuiker au bain-marie luchtig op.

Zeef het cacaopoeder samen met de bloem en zet dit apart.

Voeg de gesmolten knoflookboter bij de eieren, spatel dit goed door elkaar en voeg dan het bloem-cacaomengsel toe.

Spatel dit door elkaar en voeg de gehakte walnoten toe.

Doe het beslag in een cakevorm en versier de bovenkant met de amandelen.

Bak de cake ± 35 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.