Home > Recepten

Chocoladesymfonie

Voor het biscuitdeeg:

4 eieren

120 gr suiker

120 gr bloem



Voor de bavarois:

100 gr bittere chocolade

3 dl melk

3 eieren

130 gr suiker

20 gr bloem

1 blaadje gelatine

3 dl slagroom



Voor het ijs:

200 gr pure chocolade

3 1/2 dl water

150 gr suiker

50 gr glucose



Voor de chocolademousse:

200 gr witte chocolade

100 gr suiker

4 eiwitten

2 1/2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Splits voor het biscuitdeeg de eieren.

Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik en luchtig.

Klop de eiwitten met 20 gr suiker stijf.

Spatel het eiwit door het dooiermengsel en schep hier luchtig de gezeefde bloem door.

Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit, bak de deegplak in een op 200°C voorverwarmde oven in 10 minuten gaar en laat hem afkoelen.

Snijd de deegplak in repen en bekleed daar 4 kleine ronde vormpjes mee.

Vul de bakjes met de chocoladebavarois.

Smelt voor de bavarois de chocolade in de melk en breng het geheel aan de kook.

Week de gelatine in ruim koud water.

Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de bloem hierdoor.

Klop het dooiermengsel door de melk en laat het binden.

Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf, spatel die door de afgekoelde vla en laat het geheel door en door koud worden.

Los voor het ijs de suiker, de chocolade en de glucose in heet water op.

Laat het afkoelen en maak er met een ijsmachine ijs van.

Klop voor de chocolademousse de eiwitten met de suiker stijf.

Klop ook de slagroom stijf.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de room door de chocolade en laat de mousse in de koelkast opstijven.