Home > Recepten

Citroenijscake

1 in de lengte in dunne plakken gesneden cake

1 pak citroenijs

200 gr grofgehakte gepelde pistachenootjes

150 gr witte chocolade

1-2 eetlepels slagroom

mooie dunne witte chocoladekrullen

een langwerpige cakevorm
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg op de bodem van de cakevorm 1 dunne plak cake.

Laat het ijs iets smelten en strijk het in een laag (even dik als de cakelaag) op de cakeplak.

Bestrooi de ijslaag met pistachenootjes.

Herhaal deze lagen 3 keer en eindig met een cakelaagje (dus totaal 4 keer ijs en 5 keer cake).

Zet de ijscake in de diepvries en laat hem 4 uur opstijven.

Smelt de witte chocolade met de slagroom in een kom boven een pan heet water en strijk dit in een dunne laag over de bovenkant van de cake uit.

Laat de chocolade in de koelkast 10 minuten hard worden.

Garneer de ijscake met mooie chocoladekrullen en serveer hem in plakken gesneden.



Chocoladekrullen kunt u van pure, melk- en witte chocolade maken. Het vraagt even wat handigheid, maar het is zeker niet moeilijk.

Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water, maar zorg dat de chocolade niet te warm wordt.

Schenk de chocolade op een koude ondergrond, bijvoorbeeld op een marmeren plaat en schraap de chocolade, vlak voor deze hard wordt, met een breed mes voorzichtig van de plaat, zodat er mooie chocoladekrullen ontstaan.