Citroentaart 3 |
|
180 g boter 60 g suiker zout 1 dooier 225 g bloem 1 lepel koud water bonen om blind te bakken 3 citroenen 275 g witte basterdsuiker 6 eieren 3 dl slagroom |
|
BereidingDraai voor de bodem 180 gr boter, 60 gr suiker en zout in een keukenmachine tot crème en voeg 1 eidooier toe.Voeg met 1 lepel tegelijk 225 gr bloem toe en doe er 1 lepel koud water bij. Zet het deeg in de koelkast. Bak het daarna in een vlaaivorm blind met een vulling van bakbonen (± 20 minuten bij 200°C). Klop voor de vulling het sap en het schilschaafsel van 3 citroenen, 275 gr witte basterdsuiker, 6 eieren en 3 dl slagroom door elkaar en zet dit 1 dag in de koelkast. Vul de bodem met de citroenmassa en bak de taart 25 minuten bij 200°C tot de citroenmassa goed is opgestijfd. Laat de taart afkoelen, strooi poedersuiker over het hele oppervlak en zet de taart een half minuutje onder een hete grill om er een karamellaagje op te krijgen. Serveer de taart met room. |
Home > Recepten