Citroentaart 4 |
|
Voor het deeg: 200 gr bloem zout 1 eetlepel suiker 100 gr boter Voor de vulling: 2 citroenen 3 eieren 150 gr suiker 1 dl crème fraîche Voor de garnering: 4 citroenen 175 gr suiker een ronde taartvorm van 24 cm doorsnee bakpapier steunvulling |
|
BereidingDeeg:Zeef de bloem en het zout boven een kom. Voeg de suiker toe en snijd de boter met 2 messen door de bloem tot de boter fijn is verdeeld. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed het met één hand snel tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en bekleed de vorm ermee. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en verdeel er een steunvulling over. Bak de taartbodem 10 minuten in het midden van de oven. Vulling: Was 1 citroen goed en schil hem heel dun (zonder wit). Pers beide citroenen uit. Snijd de schil heel fijn. Klop de eieren met de suiker dik en romig en roer er de citroenschil en het sap door. Klop de crème fraîche op en meng hem door de eimassa. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en schep de eimassa in de taartvorm. Schakel de oven terug naar 150°C en bak de taart in nog 30-40 minuten gaar. Garnering: Was de citroenen goed in heet water, droog ze en snijd ze in heel dunne plakjes. Breng de suiker met 2 1/2 dl water aan de kook en laat hem al roerend oplossen. Leg de schijfjes citroen in de suikerstroop en laat ze 12-15 minuten zachtjes koken. Laat de schijfjes in de siroop afkoelen. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de afgekoelde taart. Zet de taart tot het gebruik koel weg. |
Home > Recepten