Clafoutis aux abricots |
|
400 g abrikozen 2 sinaasappels 50 g bloem 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 3 dl melk 1 lepel boter suiker eventueel 1 lepel rum |
|
BereidingStoof 400 gr abrikozen in het sap van 2 sinaasappels (rasp de schil van één ervan).Laat ze afkoelen en snijd ze in vieren. Maak een beslag van 50 gr bloem, 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 3 dl melk, de sinaasappelrasp en 1 eetlepel gesmolten boter en Laat dit minstens 1 uur staan. Giet het beslag dan in ingevette quiche- of andere lage ovenschotel verdeel er de abrikozenstukjes over en bak de clafoutis 40-45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur na 20-25 minuten tot 160°C. Eet de clafoutis lauwwarm, bestrooid met wat suiker. Tip: Verrijk het beslag met 1 eetlepel rum. |
Home > Recepten