Home > Recepten

Clafoutis aux abricots

400 g abrikozen

2 sinaasappels

50 g bloem

50 g suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

3 dl melk

1 lepel boter

suiker

eventueel 1 lepel rum
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stoof 400 gr abrikozen in het sap van 2 sinaasappels (rasp de schil van één ervan).

Laat ze afkoelen en snijd ze in vieren.

Maak een beslag van 50 gr bloem, 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 3 dl melk, de sinaasappelrasp en 1 eetlepel gesmolten boter en Laat dit minstens 1 uur staan.

Giet het beslag dan in ingevette quiche- of andere lage ovenschotel verdeel er de abrikozenstukjes over en bak de clafoutis 40-45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

Verlaag de temperatuur na 20-25 minuten tot 160°C.

Eet de clafoutis lauwwarm, bestrooid met wat suiker.

Tip: Verrijk het beslag met 1 eetlepel rum.